Често задавани въпроси за преводачески услуги

Уеб хостинг на сайт в Интернет

Уеб хостинг е услуга, която позволява на частни лица или организации да публикуват уеб страница в Интернет. Уеб хостинг услугата се предоставя от уеб хостинг компании, които изграждат необходимата инфраструктура, така че уеб страницата да може да бъде виждана в Интернет. Уеб страниците се хостват / качват на хостинг сървъри. За да виждат уеб страниците, посетителите трябва да въведат определен Интернет адрес в техния браузер. Техният компютър, посредством браузера, ще се свърже с хостинг сървъра и ще извлече съдържанието на уеб страницата, след което ще я визуализира.

В повечето случаи, за да хостнете вашия уеб сайт в Интернет, ще ви е необходим домейн. Хостинг компаниите ще изискат от вас или да насочите вашия домейн към техните нейм сървъри или да закупите нов от тях. Някои хостинг компании позволяват хостване на уеб сайтове и в под-домейни или директории, но в повечето случаи е необходимо да има отделен домейн за всеки уеб сайт.

Как да създам и хостна уеб сайт в Интернет в няколко стъпки?

1. Създаване на уеб сайт - Ако не можете да програмирате, е необходимо да се свържете с уеб дизайн студио или програмист, който да разработи необходимия уеб сайт. Желателно е сайта да бъде оптимизиран чрез SEO техники, така че да бъде индексиран правилно от търсещите машини и потенциалните ви клиенти да намират уеб сайта по-лесно.

2. Попълване на уеб сайта с информация - Желателно е да попълните вашия уеб сайт с колкото се може повече информация по темата, за която се отнася, така че търсещите машини да оценят стойността на сайта спрямо изложената информация в него.

3. Превод на съдържанието на различни езици - Колкото повече езици поддържа вашия сайт, толкова по-добре. Целта е информацията в него да достигне до колкото се може по-голяма аудитория и да имате колкото се може повече посетители и съответно клиенти. Ла Фит Транс ООД е специализирана в превод на уеб сайтове на над 50 езика. Като част от група компании в областта на Информационните технологии, в която има и хостинг компания, можем да предложим освен превод на вашия уеб сайт, така и качването му в специализирана хостинг компания. Като клиенти на Ла Фит Транс ООД, ще получите отстъпка от хостинг услугите в ITA Network Solutions - хостинг компания с над 18 години опит и над 100 000 клиента от цял свят.

4. Абониране за хостинг услуга - За да се абонирате за хостинг услуга в ITA Network Solutions, е необходимо да посетите www.itanets.bg и да изберете план. При регистрация използвайте промо код LAFIT-TRANS, за да получите отстъпка от цената за абонамента. В процеса на регистрация, ще трябва или да въведете вашия настоящ домейн или да въведете нов за регистрация.

5. Смяна на нейм сървърите - Ако в процеса на регистрация за хостинг услугата изберете регистрация на нов домейн, хостинг компанията ще се погрижи DNS настройките на домейна да са попълнени правилно. Ако имате собствен домейн, ще се наложи да попълните новите DNS настройки според инструкциите на хостинг компанията. В общи линии това означава да смените нейм сървърите от настоящите на тези, които са ви предоставени от хостинг компанията, така че домейна да бъде насочен към правилния уеб хостинг сървър.

6. Качване на уеб сайта в хостинг акаунта - За да качите уеб сайта в хостинг акаунта е необходимо да използвате или контролния панел, в който има файлов мениджър или FTP акаунт, който позволява посредством FTP клиент (програма) да се качват файлове на уеб хостинг сървъра. Избирате си подходящ метод и качвате файловете на уеб сайта в определеното за това място от хостинг компанията.

7. Конфигуриране на уеб сайта в хостинг акаунта - В зависимост от това с каква технология е разработен уеб сайта, е необходимо да се консултирате с разработчика, за това дали са необходими допълнителни конфигурации като например определена версия на PHP, SSL сертификат, промяна на индексния файл и т.н. Възможно е през контролния панел да създадете достъп с лимитирани права на разработчика, така че той да качи и конфигурира уеб сайта в хостинг акаунта.

8. Създаване на електронни пощенски кутии - В контролния панел на хостинг акаунта има секция Mail, в която можете да създадете неограничен брой електронни пощенски кутии и да им заложите лимит на дисковото пространство според нуждите.

9. Стартиране на уеб сайта - Със смяната на нейм сървърите на домейна и по-точно до 48 часа след това, сайта става видим в Интернет. По тази причина е необходимо да прецените кога да направите смяната. Ако все още се работи по уеб сайта и не е готов за официален старт, може да използвате алтернативния URL адрес, който ще ви бъде предоставен от хостинг компанията и да смените нейм сървърите, когато сте готови.

10. Реклама на уеб сайта - Една от основните заблуди е, че е достатъчно един сайт да бъде качен в Интернет и посетители ще започнат да влизат директно в него и да го намират сами. Да, ако SEO оптимизацията на сайта е добра, ще влизат определен брой посетители от търсачките, но в повечето случаи това не е достатъчно. Необходимо е уеб сайта да се рекламира, така че да има повече посетители. Има множество платени начини за реклама във Facebook или Google Adwords, но има и безплатни алтернативи като платформата Yepse - www.yepse.com, където можете да създадете мултимедийна презентация на вашия сайт и да публикувате линк към него. Платформата рекламира вашата мултимедийна презентация в множество други уеб сайтове и това ще ви осигури безплатни посещения на новия уеб сайт.

Превод на документи

Писмени преводи от и на над 50 езика от сертифицирани (заклети) преводачи от Дирекция "Консулски отношения" към МВнР.

Легализация на документи

Подготовка на документи за легализация и заверка, както и внасянето им в различните държавни администрации и посолства.

Устни преводи

Преводачи за симултанен и консекутивен превод. Придружаване и изповядване на сделки пред нотариус. Осигуряване на техника за симултанен превод.

Специализирани преводи

Превод на документи с техническа, медицинска, юридическа, финансова и др. терминология от специализирани преводачи.

Онлайн преводи

Онлайн преводи през специализирана централизирана информационна система и клиентски профил.

Заверени преводи

Заверки на писмени преводи на официални и частни (неофициални) документи и други книжа.

Имате нужда от преводи и легализация на документи?

Може да заявите поръчка за превод и легализация на документи в централен офис, в офис от мрежата или през онлайн платформа

Свържете се с нас

Имате нужда от хостинг услуги за Вашия сайт?

Промо код за 10% отстъпка за хостинг услуги подарък от Ла Фит Транс. Използвайте код LAFIT-TRANS при регистрация!